Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 4 Apr 2017 | 3512 vizualizari

 

Reteta am preluat-o dintr-o carte. Foarte gustoase sunt aceste briose.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 150 g capsuni
  • 90 g zahar
  • 75 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 90 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 15 g mac
  • 150 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • un praf de sare
  • Crema de branza:
  • 60 g branza pufoasa cu smantana Delaco
  • 30 g unt moale
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • Pentru decor:
  • 5 g mac
  • 3 capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza:

Capsunile se curata de codite, se spala si se taie cubulete.

Intr-un castron, se pun zaharul, untul, oul, laptele si branza si se mixeaza. Se adauga faina, praful de copt si sarea si se omogenizeaza. Se incorporeaza capsunile si macul, cu ajutorul unei spatule din silicon, pastrand o parte din capsuni pentru decor.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu hartiutele cu aluat, lasand suficient spatiu pentru ca briosele sa creasca. Se presara capsunile ramase pe fiecare briosa. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos. Se lasa apoi sa se raceasca. 

Intre timp, se pregateste crema de branza.

Intr-un castron, se mixeaza branza, untul si zaharul. Crema astfel obtinuta se pune intr-un posh si se introduce la congelator pentru 20-30 de minute. Se decoreaza apoi briosele cu ea, facand cate o floare mica (crema mea a fost cam lichida pentru ca nu am tinut-o suficient la rece si de aceea nici nu am folosit-o pe toata, dar dupa ce am bagat briosele in frigider s-a intarit). Se presara cateva seminte de mac si se asaza cate un sfert de capsuna (spalata) pe fiecare briosa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mac, capsuni si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Albinita